19.8.2013

Kohdemaa: Unkari

Mihin me nyt oikein olemme menossa? Wikipedia osaa kertoa siitä monenlaista.

Esimerkiksi:
  • Unkari sijaitsee täällä:

  • Unkari kuuluu EU:hun, mikä helpottaa vähän kaikkea meidän näkökulmasta. Lapsi ei tarvitse passia, mulla säilyy lastenhoidontuki enimmiltä osin, matkustaminen sinne ja reissaaminen ympäri Eurooppaa pitäisi olla helpompaa ynnä muuta ynnä muuta. Vielä en edes kaikkea tiedä, mutta uskon, että tämä on hyväjuttu.

  • Unkarissa puhutaan unkaria. Ja vaikkei sitä aivan äkkiseltään eikä välttämättä ihan kohtakaan uskoisi, unkari on suomen sukulaiskieli. Olemme siis melkein sukulaisia ja kielen oppiminen pitäisi olla kohtuullisen helppoa. Valitettavasti kielessä on myös haastavat puolensa, kuten kahdeksan erilaista ässää ja - kuten suomessa - monta monituista tapaa taivuttaa sanoja. Maassa puhutaan myös muita kieliä, kuten englantia, mutta tavallisen tallaajan kielitaito ei kuulemma ole läheskään niin korkea kuin esimerkiksi Suomessa. Toivottavasti kuitenkin kaikista mahdollisista vaikeuksista huolimatta ymmärrämme ja tulemme ymmärretyksi edes elekielellä, tai opimme kielen supernopeasti.

  • Sääolosuhteet Unkarissa ovat yleisesti ottaen leppeämmät kuin Suomessa. Tein vähän salapoliisityötä ja laskeskelin, että Budapestissa on aina keskimäärin kymmenen astetta lämpimämpää kuin Oulussa. Toinen iso ero tähän nykyiseen kotikaupunkiimme taitaa olla se, että Unkarissa on talvella pidempi päivä, eikä kaamosta nimeksikään (kai. Näin ainakin uskottelen itselleni. :D ).
 
  • Mitäs muuta sitä pitäisi tietää tulevasta kotimaastaan? Kovin paljon muuta en tiedä, paitsi että Zoltán Kodály, unkarilainen säveltäjä, on sytyttänyt minussa jo vuosia sitten palon tutustua unkarin kieleen lähemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)