26.8.2013

Kuivaksiopettelua

Minulla on ongelma, sillä lapseni on oppinut melkein kuivaksi. Melkein. Normaaliarjessa vaippoja kastuu ehkä yksi päivässä, välillä ei sitäkään. Toisinaan saattaa sitten kuitenkin olla päiviä, jolloin pissa tulee vaippaan viisikin kertaa, varsinkin jos on vähänkään poikkeavaa ohjelmaa. Yöllä lapsi ei yleensä pissaa vaippaan - paitsi saattaa yhtäkkiä tehdä sen kolmena peräkkäisenä yönä kahden viikon kuivien vaippojen jälkeen.

Ja se ongelma on se, että miten ihmeessä varustaudun Budapestia varten? Lapsi käyttää siis kestovaippoja, ja meillä on ihan mukava arsenaali noita olemassa. Tällä hetkellä parhaita kotivaippoja ovat harkkahousut, kuivaksiopetteluhousut, jotka pitävät yhden pissan. Niistä otan kaikki (10kpl) mukaan, mutta entäs sitten? Kuinka monta päivävaippaa otan mukaan pidempiä potatusvälejä varten, entä yövaippoja? Kyllä kai niitäkin on otettava, mutta on täysi mysteeri kuinka paljon. Entäs potta? Lapsi ei yleensä suostu käymään potalla missään muualla kuin omalla tutulla potalla. Pitäisikö meidän raahata sekin mukana, vai luotetaanko, että lapsi oppii kyllä uudellekin potalle?

Matkalaukussa on rajallisesti tilaa, ja ei, ei yksi vaippa paljon tilaa vie, mutta tuntuu tyhmältä viedä yhtään turhaa tavaraa mukana.Ja entä jos muutto laukaisee kuivaksioppimisessa taantuman? Mikä on sekin kai ihan todennäköistä?

2 kommenttia:

 1. Tuskin pottaa kannattaa roudata, ostaa paikan päältä uuden ja opettelee sitä käyttämään. Kannattaa ottaa ihan kunnon arsenaali vaippoja mukaan, koska kodin, ympäristön, rutiinien ym. muuttuminen voi ihan oikeasti laukaista taantuman, ja sitten sinua harmittaa, jos vaippoja tuli otettua liian vähän mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me ajateltiinkin, että hankitaan sieltä uusi potta, mutta mietityttää vain, kun on aina ollut niin nirso eikä oikeastaan muulla potalla suostu käymään (ja kyläreissuilla pissaakin sitten yleensä vaippaan).

   Voiko oikeasti olla niin, että lapsen kuukausia kestänyt hyvä pottailurutiini menisi yhtäkkiä ihan sekaisin? Vaikea uskoa, mutta onhan se mahdollista, ja ilmeisesti monellakin lapsella tapahtunut.

   Otamme sen verran vaippoja mukaan, että mahdollisen taantumankin sattuessa tietysti jotenkin pärjäisimme, mutta kuinka paljon se sitten olisi...

   Poista

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)