20.8.2013

Miksi juuri Unkari?

Monet ovat kysyneet, miksi olemme valinneet vaihto-opiskelumaaksi juuri Unkarin.

Selityksiä on monenlaisia, emmekä me oikein itsekään tiedä, miten juuri tähän maahan päädyimme, mutta joitain selityksiä nyt kuitenkin tarjoan. Valittavanahan oli alun perin Ihan Koko Maailma, ja vaihtoehtojen runsaus meinasi ihan vähän päätä jo huimata. Minulle kuitenkin sitten vähitellen selkiytyi muutamia kriteerejä tulevalle kotimaalle. Puoliso sen sijaan olisi halunnut suorilta amerikkaan.
 
Ensimmäinen kriteeri: ei liian kaukana, jotta tarpeen tullen voi tulla vaikka jouluksi kotiin. Jotta exstreme-ystävillä on varaa tulla halutessaan kylään. Jotta sinne voisi tarvittaessa mennä (tai sieltä tulla!) jollain muullakin kuin lentokoneella. Tämä kriteeri karsi Amerikat, Australiat ja Kiinat automaattisesti pois mahdollisuuksista, ja rajasi mietinnän koskemaan lähinnä Eurooppaa.

Toinen kriteeri: Sijainti huomattavasti lähempänä päiväntasaajaa kuin Suomi, jotta päivä olisi todellakin pidempi sydäntalvellakin. Hakemuksia rustattiin tosiaan keskellä Kamalinta Kaamosta, johon olin Erittäin Väsynyt. Halusin, että kerran kun johonkin lähdetään, lähdetään sinne, missä tosiaan ei olisi niin hirvittävän syvä kaamos. Tämä kriteeri rajasi sitten taas valinnoista pois pohjoismaat, jotka kyllä ehkä muuten olisivatkin olleet ihan järkeviä vaihtoehtoja.

 
Tässä vaiheessa siis aika lailla koko Eurooppa pohjoismaita lukuunottamatta oli vielä ihan mietinnässä, ja aloimme miettiä maita yksitellen. Mikä meitä mahdollisesti kiinnostaa? Millaista elämää emme ehkä halua viettää? Onko jossakin jotain erityisen ihanaa?

Pähkäilyn, mielikuvien ja ehkä sattumankin tuloksena listalla oli lopulta kolme maata: Espanja, Iso-britannia ja Unkari. Espanja ihan ilmaston takia, Iso-britannia kielen tähden ja Unkari, koska Minä Halusin.

Ja miksikä minä halusin? Unkari on kiehtonut minua aina siitä lähtien, kun sain tietää, että unkari on suomen sukulaiskieli. Ajattelin, että olisi ihanaa päästä oppimaan sitä ihan lähietäisyydeltä. Ja kun lauloin vielä nuorisokuorossa, ohjelmistoon kuului Zoltán Kodályn angyalok és pásztorok, josta tykkäsin ihan hurjana. Näillä, ehkä heppoisilla? :D perusteilla Unkari sai etulyöntiaseman suhteessa muuten kiinnostaviin maihin Sveitsiin tai Itävaltaan, tai oikeastaan kaikkiin. Koska oikeastaan minä halusin juuri Unkariin.

Tuonne noin. Unkariin.

Mies muutti hakemusta muistaakseni aika monta kertaa. Iso-Britannia ja Espanja kulkivat mukana ja puoliso vaihtoi vaihtoehtojen järjestystä hakemuksen tekemisen jälkeen, mutta sitten kuitenkin, jostain sattuman oikusta tai ihan tarkoituksella Unkari sitten kuitenkin oli se ykkönen.

Ihan fiilispohjalta. Kaikista maailman maista juuri tämä.

Enkä oikein ihan vieläkään tiedä, miksi valitsimme sen. En, vaikka juuri yritin sen tähän kirjoittaa. Älyttömän hyvillä fiiliksillä ollaan lähdössä, eikä todellakaan tekisi mieli vaihtaa maata vaikka voisi. Koska me lähdemme Unkariin, se nyt vain on jostain syystä meidän juttu.

4 kommenttia:

 1. Unkari on just hyvä valinta! Kukaan (tuntemistani ihmisistä) ei ole siellä asustellut! :P Espanjasta ja Iso-Britanniasta sen sijaan kuulee joka toinen päivä jotain. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan varmaan oikeassa! Pitäähän sitä nyt jonkun kokeilla sekin maa, jotta tiedetään onko se hyvä. :D

   Itse asiassa unohdin perusteluistani aika monta juttua. Esimerkiksi sen, että kuulemani mukaan Unkarilaiset rakastavat suomalaisia, koska olemmehan me melkein sukua.

   Poista
 2. Kummitäti22.8.2013 0.01

  Onhan tossa jo riittävät perustelut. Haaveena ois tulla käymään jos me vaa raskitaan. Eikä mua kuulemma yksin päästetä (siis kaksin), eikä siskonkaan kans. Minä nyt oon täällä blogissa kummitäti, jospa sää tunnistasit. :) Lupaan kommentoida aina kun tulee jotain mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse ihan heti päättää tullako vai eiko tulla, vaan voi ihan rauhassa miettiä ja katsella miten meillä siellä sujuu. Onhan noita kummitätejä, mutta onneksi ei niin montaa että tunnistamieen olisi mahdotonta. :D

   Poista

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)