11.9.2013

Leipää

Ennen lähtöä vitsailimme puolison kanssa, että ruisleipää sitten kyllä tulee varmasti ikävä. Olimme kuulleet, että sitä ei muualla maailmassa oikeastaan ole, ja me emme oikeastaan mitään muuta kuin ihan 100-prosenttista ruisleipää ole pitkään aikaan syöneet.

No onko ikävä?

 
Ei todellakaan. Täkäläinen vaalea leipä, "pulla", kuten puoliso tuttavallisesti kutsuu, on HYVÄÄ. En oikein tiedä, mistä se johtuu, mutta me kyllä tykkäämme. Minäkin tykkään, vaikka olen ikäni lähes pelkkää ruisleipää puputtanut.

Luulen, että se johtuu tuoreudesta. Saamme halutessamme joka aamu hakea leipomosta tuoreen leivän.

Tai sitten se johtuu koostumuksesta. Tämä ei nimittäin ole ollenkaan samanlaista kuin suomesta saatava vaalea leipä vaan kuohkeampaa ja ehkä kuivempaa. Ei ollenkaan sellaista mömmöä tai taikinaista.


...tai sitten minä vain en ole niin pitkään aikaan syönyt vaaleaa leipää, etten edes muista miltä se maistuu. Joka tapauksessa vielä ainakin tämä kelpaa meille.

3 kommenttia:

 1. Ite ku olin ruotsissa, niin sinä aikana lopetin tykkäämästä suomalaisesta ruisleivästä. Enkä vieläkään oikein pidä siitä (ellei realia lasketa mukaan). Kaikkein paras ruisleipä on ruotsalainen ruisleipä, joka on vähän ku vaaleeta leipää, joka on ruskeeta. Ja tää kävi myös monen muunkin tuotteen kohalla. Tosi monesta karkista lakkasin tykkäämästä, kun niitä ei enään mussuttanukkaan. Sitten ku tuli suomeen ja söi jotain, niin oli pahaa.

  VastaaPoista
 2. Kummitäti11.9.2013 22.38

  Ite ikävöin ruisleipää ku jouvun imetyksen takia olemaan syömättä. Välillä löytää jotain leipää mikä on jonku aikaa hyvää ja sit siihen kyllästyy.. Ku viimesen vuojen aikana ei muuta syöny ku ruisleipää tai ite tehtyä rieskaa/sämpylää. Nyt ei maistu ku itetehty sämpylä. Kohta pitää alkaa leipoon lisää. Ehkä teen vaihteeksi rieskaa :)

  VastaaPoista
 3. Melkeempä mikä tahansa leipä on hyvää tuoreena. Meillä syyän nykyään melkeen aina tuoretta leipä. Sain viimein hommattua leipäkoneen ja nyt se on käytössä joka päivä. Laskettiin että yhen leivän hinnaksi tulee vajaa euro. Ja on muuten hyvää leipä ku laittaa hiutaleita ja siemeniä sekaan :-) t. Tavaran säilyttäjä :-)

  VastaaPoista

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)