16.9.2013

Margitinsaari, kaupungin sydän

Hämmästyksekseni huomasin, etten ole vieläkään kirjoittanut Margitinsaaresta. Nyt korjaan vääryyden.
 
Kävimme siis viikko sitten sunnuntaina Margitinsaarella piknikillä. Saari sijaitsee keskellä Tonavaa juuri Budapestin keskustan kohdalla ja se on todella suosittu ajanviettopaikka. Margitinsaarta kutsutaan leikillä kaupungin keuhkoiksi, mikä johtuu tosiaan siitä, että se on jätetty puisto- ja metsäalueeksi vaikka koko muu kaupunki on ympärillä vain kasvanut.
 
Lähdimme siis kuumana, aurinkoisena sunnuntaiaamuna liikenteeseen. Kävimme ostamassa vähän evästä ja pääsimme ratikalla aivan Margitinsaaren edustalle. Jos en vielä ole sitä maininnut, niin julkinen liikenne pelaa täällä todella hyvin. Sen kun vain kävelee lähimmälle pysäkille, joka yleensä on lähellä, ja kulkupeli tulee keskimäärin kolmen minuutin päästä. Jos kulkupelillä ei pääsekään ihan perille, se ei haittaa, sillä kulkupelin vaihtaminen ei ole mikään ongelma. Yleensä kun tosiaan odottelua on ihan muutama minuutti.
 
Margitinsaari on sellainen pitkulainen saari, ja se on oikeasti iso. Kuvittelin, että kyseessä on joku pikku pläntti jolla kilpaillaan piknik-tilasta. Väärässä olin: vaikka olimme saarella tuntikausia, emme silti ehtineet tutkia todellakaan edes puolta saaresta.
 

 
 Margitinsaaren alkupäässä on ihana suihkulähdeaukio. Aukiota reunustavat valtavat lehtipuut, ja niitä on muutenkin koko saarella paljon. Valtavia, vanhoja puita.

 
 Suihkulähde soittaa musiikkia aina tietyin väliajoin, ja suihkut tanssivat musiikin tahdissa. Se on hienon näköistä ja kuuloistakin.

 
 Meillä oli vähän omituiset eväät, mutta hyvinhän sitä noilla kuitenkin pärjäsi. Monenlaista paikallista leipästä, jotka kaikki ovat tosi saman makuisia. Itse asiassa, vaikka vähän aikaa sitten vielä kehuin täkäläistä leipää hyväksi, alkaa se vähitellen tuntua vähän tylsältä. Nyt on melkein pakko myöskin myöntää, ettei vatsani oikein siedä vehnän puputtamista. Eihän se mikään yllätys ollut, mutta sääli silti. Iltaisin vatsa meinaa olla melko turpea pallo jos syön vähänkään enemmän ihanaa valkoista leipää.

 
 No kuitenkin, söimme piknikkimme ihanan lehväkaton alla. Nämä puut olivat kyllä aivan ihania.
 
 Saarelta saa myöskin lainata tuollaista hauskaa polkuautoa. Mekin kävimme kokeilemassa, ja oli kyllä hauska tapa tutustua isoon saareen. Jalkaisin siinä menisi ikä ja terveys ehtiä vähän enemmän katsella ympärilleen.


 
 Meillä oli kyllä aivan ihana kesäinen sunnuntaipäivä tuolla, mutta olimme me kyllä väsyneitä takaisin tullessa. Huh hellettä.


2 kommenttia:

  1. Ne isommat kuvat olivat parempia!

    VastaaPoista
  2. Kummitäti17.9.2013 14.26

    Nii oliki :) Ja ihanan näkönen paikka! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)