11.9.2013

Pikkuisen päässyt rapistumaan

Yksi Budapestin tunnusomaisimmista piirteistä on suuri kontrasti aivan purkukuntoisen ja tuliterän välillä. Ihan tässä meidän kotikadulla voi hyvin havaita tämän Budapestin ominaispiirteen: kahden uuden ja modernin rakennuksen välissä yksi aivan todella surullinen yksilö.
Budapest on täynnä todella huonokuntoisia rakennuksia. Valtavan upeita, vanhoja ja todella huonokuntoisia rakennuksia korttelikaupalla. Kaupunginosakaupalla. Ilmeisesti tarkoitus on remontoida ja kunnostaa ne oikein hienoksi, mutta vielä niitä on paljon jäljellä. Toki paljon on jo kunnostettu, ja huonokuntoisimmat ilmeisesti pistetty uuden tieltä matalaksi, mutta vuokraisäntämme sanoin: "vielä voit nähdä luodinreiät seinissä."

Historia on niin vahvasti läsnä täällä. Ei Oulussa, eikä missään Suomessa ole näin paljon historiaa, johon kompastua. Tietenkään ei ole, eikä tarvitsekaan olla. Minä vain olen niin hämmästynyt tästä. Niin paljon mennyttä aikaa, ihan tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)