15.9.2013

Suuri Kauppahalli

Yksi Budapestin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Suuri Kauppahalli. Olemme käyneet siellä jo monesti, ja tykkäämme siitä todella. Rakennus on tosiaankin iso verrattuna Oulun pikkuruiseen kauppahalliin, tai edes Helsingin kauppahalliin.
 
Rakennuksen on suunnitellut sama heppu kuin Eiffel-tornin. Etsikäämme siis yhtäläisyyksiä... :D Saapi nähdä, käymmekö me Eiffel-torniakin vertailun vuoksi tässä jossain vaiheessa vilkaisemassa.
 
Tässä rakennus ulkoa ja edestäpäin. Aivan söpö on:

Sisään tultaessa eteen avautuu valtava halli. Pääkäytävän molemmilla seinustoilla on myyntipisteitä myyntipisteiden perään, ja molemmilla sivuilla on vielä erilliset käytävät. Portaat vievät yläkertaan ja alakertakin löytyy.
 Ylhäältä näkymä on tällainen. Näissä kuvissa väkeä on yllättävän vähän, turistikausi on vähitellen loppumassa.
 Yläkerrassa on monenlaista putiikkia, enimmäkseen käsitöitä. Sieltä löytyy lähes kaikkea: matkamuistoja, laukkuja, vaatteita, pitsiä, huiveja, mekkoja, leluja, posliinia, puukkoja ja niin edelleen. Yläkerrassa on myöskin paljon ruokapaikkoja.

 Alakerrassa on sitten taas lähinnä elintarvikkeiden myyjiä. Toiset myyvät hedelmiä ja vihanneksia, toiset makkaraa tai juustoa tai alkoholijuomia.
 Tässä kuvassa näkyy hyvin Unkarin oma juttu, tuliset paprikat. Monet ostavat nipun extra hottia paprikaa matkamuistoksi.
 Eipä siinä. Paljon monenlaista ja vähän vielä lisää tarjoaa tämä valtava rakennus. Täällä tulee usein käytyä ruokaostoksilla, tai muuten vain ihmettelemässä. Ensimmäisellä kerralla kokeilin appelsiinimehua, joka puristettiin suoraan tuoreista hedelmistä siinä silmien alla. En muuten ole koskaan oikeasti juonut niin hyvää appelsiinimehua, en koskaan! Vaikka kyllähän sitä varmaan itsekin osaisi tehdä.

4 kommenttia:

 1. Oi miten mielenkiintoisen ja houkuttelevan oloinen paikka :) Pittäis päästä koluammaan oikein kunnolla. No ehkä joskus. Muf

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä näkemisen arvoinen paikka. Itsekin olen käynyt :)

  VastaaPoista
 3. just mietin että olispa täälläki joku appelsiininpuristajakoju sellossa mutta niinhän siellä on! se on vaan aika kallista. siellä tehään paikan päällä tuoreista hedelmistä smoohtieita ja mehuja. en oo vaan kokeillut..!

  VastaaPoista
 4. Tuolta ois kyllä mahtava käyä kasviksia ostamasta siisteistä riveistä..ja halpaa :D /jule

  VastaaPoista

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)