5.10.2013

Viisi viikkoa - mitä kuuluu?

Ei ole todellista, että taas on viikko vierähtänyt! Viikkoraportin aika siis.

En tiedä, onko täällä tapahtunut mitään, tai olemmeko tehneet mitään, mutta ainakin meillä on kaikilla ollut hyvä mieli ja vaihteeksi vatsat kunnossa. :D Ilmat ovat kylmenneet ja me haaveilemme villavaatteista. Puoliso on käynyt kovasti koulua, harrastanutkin niin kuin ennen eli paikallista uppopalloa sekä lentopalloa. Mulla on alkanut psykologian etäkurssi.

Tänne on siis tosiaan tullut kylmä. En tiedä, voiko täkäläinen kylmyys olla vähän erilaista kuin suomalainen, vai tuntuuko se vain siltä pitkän kesän jälkeen. Joka tapauksessa tuulitakilla ei tee täällä mitään, ja vaikka lisäisi kuinka monta paitaa takin alle, kylmä on silti. Se jotenkin hiipii ihan ytimiin asti, kylmyys tuntuu, mutta sitten vaikka ulkona viipyisi kuinka kauan, se ei silti jäädä. Kuvailisin sitä ehkä sanoilla tuntuu kylmemmältä mitä onkaan, mutta en tiedä onko sekään aivan oikein ilmaistu. Hyrr. Jotain oikein paksua ja pörröistä kun vetäisi niskaan, se ehkä auttaisi. Tuntuu tyhmältä laittaa lapselle ulkohousuja jalkaan, koska tosiaankin tuntuu, ettei kuorivaatteista nyt vain ole hyötyä. Sen sijaan monet ihan tavalliset housut tuntuvat paljon lämpimämmältä.

Minä yritän lämmittää meitä neulomalla. Löysin kunnon villalankaa ja pipo on puikoilla, ja monta monta projektia aion tehdä jos vaan ehdin ja pystyn. Kylmää vastaan kun paras ase on kunnon villavaatteet.

Kylmyyden lisäksi tänne on vähitellen rantautunut opiskeluilmapiiri. Puoliso käy koulua ja mullakin on alkanut ensimmäinen etäkurssi. Tai oikeastaan toinen - ensimmäinen kurssi alkoi silloin vähän ennen lähtöä, mutta jätin sen kesken. Kokeen järjestäminen suurlähetystön tiloissa olisi maksanut sata euroa, ja siinä kaiken pakkaamisen keskellä en oikein kokenut kykeneväni tekemään niitä kaikkia vaadittavia tehtäviä. Ajattelin, että eiköhän muuttostressi riitä oikein hyvin, ja nyt olen kyllä tyytyväinen päätöksestäni. Sen verran sekaisin on mulla ollut nuppi tästä kaikesta, etten varmaan olisi siitä kurssista kovin hyvin selvinnyt. Mutta nyt alkaa onneksi pää olla paaaljon selkeämpi, ja nyt olisi sitten koulua taas. Tässä kurssissa on verkkokoe, joten ongelmia koejärjestelyistä ei pitäisi tulla. Sen lisäksi kurssi (psykologiaa, tunteet ja äly) on loputtoman mielenkiintoinen.

Mitäkähän muuta? Ai niin, kävimme eilen eläintarhassa. Yksi asia listalta taas ruksittu, paljon vielä jäljellä. Yllättävän vähän oikeasti jää aikaa missään käymiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)