17.9.2013

Täällä tuulee

Budapestin sää yllättää. Eilen oli niin lämmin ja aurinkoinen päivä, ja tänään on kylmä kuin jääkaapissa. Hyrr.

En oikein osaa vielä kovin hyvin analysoida paikallista säätyyppiä, mutta jotenkin se vaikuttaa paljon ailahtelevaisemmalta kuin Oulussa. Ikään kuin täällä säät vaihtuisivat nopeammin ja vaikeasti ennustettavasti ihan yhtäkkiä täysin. Aurinko kun pikkuisen paistaa, niin heti on jo kuuma, ja kun pikkuisen menee pilveen, alkaa tuulla ja kaivamme takkeja esille. Hämmentävää. Ihan kuin Oulussa olisi säätyypit paljon enemmän jaksottaisia, viikon sataa ja viikon paistaa, mutta täällä saattaa olla ihan joka toinen - meininki.

Tänään siis tuulee, tuulee hurjasti. Me lähdimme lapsen kanssa erittäin järkevästi testaamaan Tonavan rannan leikkipuistoa tänään, ja hui hurjaa. Mietiskelin kyllä lähtiessä, että tuulee ja on pilvessä, tarvitseekohan sateenvarjoa. Ja mietin kyllä, onko rantapuisto ihan paras vaihtoehto tuuliselle päivälle, mutta ajattelin, että eipä kai se niin kummallinen ole. Mutta kyllä se vain oli. En minä tiedä miksi, mutta täällä tuuli tuntuu oikeasti hurjalta. Kyllähän nyt Oulussakin tuulee, mutta jotenkin eri tavalla. Tai sitten en vain muista. Vai voisiko olla, että vain kontrasti eiliseen aurinkoon tuntuu niin suurelta?

Puistossa tuuli ulvoi ja ulvoi ja laivat yrittivät vastatuuleen Tonavalla, joku laski ankkurinkin ja toinen lähti heittelehtimään virran mukana. Isommat puskivat hitaasti eteenpäin, ja rannalla puut taipuivat kun tuuli huusi niiden lehtien lävitse, ja minun lapseni kiik-kaa kiik-kaa piti säästä huolimatta hauskaa.

Lähdimme leikkipuistosta juuri kun ensimmäiset isot pisarat vettä tippuivat taivaalta. Puut natisevat ja tuuli ulvoo niiden oksissa. Onneksi täällä ei tarvitse kovin montaa askelta kävellä taivasalla, kun on ratikka ja kauppakeskus ja metrotunnelit. Jäämme kauppakeskukseen lounaalle, mutta juuri kun tilaan ruokaa, alkaa selän takana ihana autuaallinen tuhina. Sinne se nukahtaa, ihan ilman lounasta, mutta saapahan äiti sitten syödä rauhassa. Ulkona tuulee ja sataa edelleen kun menen ulos, mutta onneksi, onneksi matka ei ole pitkä.

Pikkuinen ulkopukuinen päiväunilla. Eilen hän nukkui kuuteen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Muistathan kuitenkin, ettet kirjoita meidän nimiä tai muita henkilötietoja näkyviin. :)